ΜΗΝΥΜΑ

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ...ΚΑΠΑΚΩΝΕΙ..ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΑ.....ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΑΣ!ΚΑΙΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΤΕ!!!!....
JellyMuffin.com

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΥ


Αριστερά: Νεοναζί γεμάτοι εμβλήματα της ιδεολογίας τους. Αναζωπύρωση του ναζισμού έχει προκαλέσει και ο θρησκευτικός εθνικισμός του Σιωνισμού που πλαισιώνεται από τις στρατιωτικές επιτυχίες των Ισραηλιτών στην Μέση Ανατολή και τα παράπλευρα πολιτικά θύματά του. (Πηγή: http://www.msnbc.msn.com/id/16995297/)
Η Γερμανία και η Ιταλία αντιθέτως, λόγω του πρόσφατου κρατικού τους παρελθόντος και κυρίως της ηθικής και στρατιωτικής τους εκμηδένισης που συνόδευσε την πτώση του φασισμού και τουναζισμού, επιδεικνύουν τη μεγαλύτερη επιθυμία να απαρνηθούν τον εθνικισμό μέσω ενός ζωηρού ευρωπαϊσμού. Η περίπτωση της Γερμανίας είναι πιο χτυπητή από αυτή της Ιταλίας λόγω του εξτρεμισμού του ολοκληρωτικού της εθνικισμού: διαιρεμένη από τις κατοχές και τις αντίστοιχες ζώνες επιρροής της ΕΣΣΔ και των δυτικών συμμάχων, είναι έτοιμη να πληρώσει το τίμημα του έθνους για να αποκατασταθεί. Η κυβερνητική αυτή στάση προκαλεί στις δυο χώρες τη μόνιμη ύπαρξη ενός εθνικιστικού πολιτικού κινήματος, του οποίου η δύναμη μετριέται στις εκλογικές αναμετρήσεις. Το γερμανικό Εθνικό-Δημοκρατικό Κόμμα, το NPD (νεο-ναζιστικό) που συσπείρωσε το 1964 τις διασκορπισμένες εθνικιστικές τάσεις της κοινής γνώμης, πλησίασε το 10% των ψήφων στις εκλογές του 1968 στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης χωρίς όμως να μπορέσει να ξεπεράσει το πλαφόν του 5% στις ομοσπονδιακές εκλογές που θα του επέτρεπε να λάβει έδρες στη Bundestag. έσο: Νεοναζί κτυπημένος μετά από συγκρούσεις στην Πράγα κοντά σε Εβραϊκή συνοικία. Ο ναζισμός και ο εθνικισμός, υποτίθεται πως αποδεικνύουν την ανωτερότητα της φυλής και του έθνους δια μέσω του αίματος και της ράτσας. Εντούτοις ετούτες οι ανθρώπινες «ράτσες», υποσύνολα του ανθρώπινου είδους δεν παρουσιάζουν καμιά ανώτερη «διανοητική» λειτουργία αφού τα πάντα επιδεικνύονται δια μέσω της στρατικοποίησης και της βίας, παρά δια μέσω της ευφυΐας. Με άλλα λόγια η θεωρητική ικανότητα στο «τρέξιμο» αποδεικνύεται μόνο με την ικανότητα στο «κολύμπι». (Πηγή Φώτο: http://www.msnbc.msn.com/id/21727119/)
Δεξιά: Όπως ο εθνικισμός, έτσι και ο παγανιστικός ναζισμός έχει ανάγκη από «όμορφα σύμβολα» εις τα οποία πιστεύει και θρησκεύει, αφοσιώνεται και λατρεύει. Σύμβολα ειδωλολατρίας των ιδεολογημάτων των «διανοουμένων». (Πηγή Φώτο: http://santiago.indymedia.org/news/2005/05/32699_comment.php)

Αριστερά νεοφασίστες στην Ρώμη. Στο μέσο ο Μπόσι, ηγέτης της «Λέγκας-΄Ενωσης του Βορά», μιας ρατσιστικο-φασιστικής πολιτικής οργάνωσης της Ιταλίας που μισεί την μετανάστευση των Νοτίων στον βιομηχανικό βορά. Δεξιά του η κόρη του Μπενίτο Μουσολίνι, Αλεξάνδρα Μουσολίνι. Η Ιταλία δεν είναι η μόνη χώρα εις την οποία ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Ρωσία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, Γαλλία, Η.Π.Α. κ.α. είναι ελάχιστα κράτη όπου ο νεοναζισμός σαγηνεύει. (Πηγή Φώτο: http://www.nadir.org/nadir/kampagnen/owl/artikel-einzel/drr28-2001.html)

Στη Βρετανία και στη Γαλλία, τα κόμματα που εξέφραζαν μια εθνικιστική ιδεολογία εξαφανίστηκαν ή περιθωριοποιήθηκαν από την πολιτική των κύριων κομμάτων και της κυβέρνησης: Εργατικοί και Συντηρητικοί ανταγωνίζονται στην επίδειξη χλιαρότητας και ενίοτε εχθρότητας προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα ενώ οι Συντηρητικοί στην εξουσία γίνονται οι υπερασπιστές μιας πολιτικής εθνικής μεγαλοπρέπειας και συνέχισης των παγκόσμιων ευθυνών που κληρονομήθηκαν από την αποικιοκρατική αυτοκρατορία (Σουέζ 1956, Φόκλαντ 1982).
Ο γκολισμός στη Γαλλία, καπαρώνοντας τον εθνικισμό, υποβιβάζει την εθνικιστική δεξιά στην κατάσταση περιθωριακών και ιδεολογικοποιημένων κινημάτων. Ακόμη και στο απόγειο μιας αποαποικιοκρατικοποίησης που ήταν ακόμη πιο οδυνηρή επειδή η αφομοίωση με τη μητρόπολη υπήρξε μεγάλη, όπως στην περίπτωση της Αλγερίας, ο εθνικισμός υπέρ μιας γαλλικής Αλγερίας εξαναγκάστηκε σε σιωπή ή στην παράνομη και τρομοκρατική δράση [Οργάνωση του Μυστικού Στρατού (ΟΑS)]. Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας που εκπροσωπούσε αυτό το τμήμα της κοινής γνώμης στις εκλογές του 1965, ο Ζ.-Λ. Τιξιέ-Βινιανκούρ, δεν κατάφερε να προσελκύσει ποσοστό μεγαλύτερο του 5,27% των ψήφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...